Wikipédia:Comunicado sobre o Museu Nacional/ca


Viquipèdia:Comunicat sobre el Museu Nacional

Aquest text en altres idiomes: Bikol Sentralမြန်မာဘာသာCatalàDeutschEnglishEsperantoEspañolFrançaisInterlinguaItaliano日本語MagyarPortuguêsMirandésTagalogThaiSi us plau, ajuda a traduir aquest text a una altra llengua. Vegeu aquest enllaç.

La comunitat de la Viquipèdia en portuguès està de dol

Incendi del Museu Nacional de Brasil.
Incendi del Museu Nacional de Brasil.

La tarda del 2 de setembre de 2018, un incendi va arrassar el Museu Nacional de Brasil situat en el Parc de Boa Vista, a Rio de Janeiro, destruint la major part de les seves col·leccions que comprenien dos segles d'història i més de 20 milions d'objectes. A més d'aquest ric patrimoni, l'estructura de l'edifici que en el seu dia va ser residència de l'emperador del Brasil, també va resultar greument danyada i els sostres es van desplomar.

Tu també pots ajudar

Contribueix amb les teves imatges del Museu Nacional del Brasil per millorar la nostra col·lecció.
Contribueix amb les teves imatges del Museu Nacional del Brasil per millorar la nostra col·lecció.

Una de les tasques més immediates és recuperar i preservar les imatges del museu i les seves col·leccions, ja que la memòria visual d'aquests objectes és el que ens queda. Qualsevol persona que hagi visitat el museu i hagi pres imatges o coneixi algú que ho hagi fet pot ajudar: crea un compte a Wikimedia Commons i puja les imatges que creguis rellevants. És important que les teves contribucions segueixin les regles del projecte Wikimedia Commons, especialment aquelles sobre llicències lliures. Per a més informació, llegeix les instruccions en la infografia de la dreta.

És també de gran importància millorar la qualitat dels continguts sobre el Museu Nacional de Brasil i les seves col·leccions a la Viquipèdia. Creem articles per millorar els objectes més excel·lents i millorarem les pàgines que ja existeixen.

Si tens alguna pregunta, si us plau deixa un missatge en aquest enllaç i un editor experimentat t'ajudarà.

Alguns viquipedistes ja estan en contacte amb els treballadors del Museu Nacional de Brasil perquè ells també puguin penjar imatges. Això inclou fotografies tècniques, llibres rars i documentació científica. Afegirem qualsevol informació adicional en aquesta mateixa pàgina.

Més informació



Atentament,
Editors de la Viquipèdia en portuguès